Școala Mobilă – Ateliere motivaționale pentru copii și tineri

 

Despre proiect

În cadrul proiectului Școala Mobilă realizăm și ateliere motivaționale pentru copii și tineri. Le acordăm sprijin astfel încât ei să se dezvolte în potențiali fomatori de opinie și le oferim oportunitatea de a-și dezvolta un viitor durabil pentru ei înșiși, pentru societate și pentru întreaga planetă.

Învățămintele care stau la baza programului educațional non-formal pe care ni-l propunem prin intermediul atelierelor motivaționale sunt cele descoperite la cazurile de copii și tineri pe care i-am întâlnit  la Școala Mobilă. Aceștia nu ştiu să scrie, să citească şi au resurse limitate, dar își folosesc toate talentele native pentru a supravieţui și pentru a se dezvolta.  Poveștile lor de succes devin resurse educaționale și motivaționale, pe care dorim să le transmitem mai departe prin ateliere personalizate pentru copii și tineri.
Abilitățile copiilor și tinerilor de la Școala Mobilă sunt fundamentul pentru programele noastre educative și ne propunem să îi învățăm și pe alți copii să se folosească de resurse personale precum: reziliența, creativitate și empatia.

 

Cui ne adresăm?

Atelierele se adresează tuturor copiilor, adolescenţilor şi tinerilor care doresc să-și dezvolte atitudinile pro-educaționale şi motivaţia intrinsecă de învăţare.

 

 

 

Ateliere motivaționale pentru copii cu vârsta între 6-12 ani

ÎÎn cadrul acestui atelier, formatorii Şcolii Mobile vor oferi o prezentare vizuală despre copiii străzii. Vor fi folosite fotografii şi poveşti pentru a familiariza elevii cu problema copiilor străzii, precum şi cu aspecte legate de funcţionarea şi impactul Şcolii Mobile.
După o prezentare generală, elevii vor avea posibilitatea să experimenteze Şcoala Mobilă, prin metode şi tehnici creative şi interactive.


Durata: în funcţie de numărul de participanţi (90 -120 minute)
Participanţi: minim 20 - maxim 30 copii
Donaţie: 15 lei/participant

 

 

 

Ateliere motivaționale pentru copii cu vârsta 13 +

Pentru cei cu vârsta de peste 12 ani se organizează un atelier interactive bazat pe calităţile de supravieţuitori ale copiilor întâlniţi la Şcoala Mobilă. Aceste ateliere aduc în prim plan poveştile reale ale copiilor străzii  precum şi modul lor de a gândi şi acţiona. Care sunt caracteristicile copiilor care au depăşit cu succes situaţii covârşitoare de viaţă? Cum facem să ne păstrăm o atitudine pozitivă chiar şi după un eşec? Cum putem să apreciem în mai mare măsură facilităţile la care avem acces? Iată doar o parte din întrebările la care participanţii vor găsi răspuns în cadrul acestui workshop.

Durata: 2 ore/atelier
Participanţi: minim 20 - maxim 30 copii
Donaţie: 20 lei/participant
 

 

Cine sunt trainerii?

Trainerii sunt psihologii, asistenții sociali sau pedagogii asociației Salvați Copiii Iași implicați în proiectul Școala Mobilă.

Liviu Măgurianu: Absolvent al facultății de Pedagogie, studii aprofundate în domeniul Psihologiei, Pedagogiei, studii doctorale în Filosofie. Este cercetător în științe socio-umane,  trainer cu experiență în creativitate, reziliență, interculturalitate, comunicare, team-building și peste 15 ani în lucrul cu copiii aflați în dificultate;
Ana Vieru - Absolventă a Facultății de Filosofie, specializarea Asistență Socială,  experiență în elaborarea și implementarea de programe de dezvoltare organizațională și comunitară și peste 12 ani în lucrul cu copiii aflați în dificultate;
Andrei Crăciun - Absolvent al Facultății de Psihologie, specializare în Terapie Sistemică de Cuplu și Familie. Are experiență ca trainer în domeniul rezilienței, coping with change și peste 8 ani în lucrul cu copiii aflați în dificultate din România, Polonia, Germania și Grecia;
Adrian Pricop - Absolvent al Facultății de Filosofie, specilizarea Asistență Socială, experiență ca trainer în domeniul dezvoltării sociale și comunitare, peste 8 ani în lucrul cu copiii aflați în dificultate din România și Polonia;
Maria Balaur - Stoica - Absolventă a Facultății de Filosofie, specializarea Asistență Socială, peste 8 ani experiență în lucrul cu copiii aflați în dificultate;
Claudia Penescu - Absolventă a Facultății de Filosofie, specializarea Sociologie, experiență de peste 17 ani în elaborarea și implementarea de programe de dezvoltare organizațională și comunitară și peste 2 ani în lucrul cu copiii aflați în dificultate.

 

Înscrieri pentru ateliere

Înscrierile se pot face individual (pentru fiecare participant) sau pot fi înscrise grupuri.
Atelierele motivaționale Școala Mobilă pot fi organizate atât la sediul Salvați Copiii Iași  cât și  în școli, centre educaționale sau companii.

 

Pentru a înscrie un copil (sau un grup de copii) în program sau pentru a afla mai multe detalii despre acest proiect puteți să ne contactați:
- telefonic: 0746 077 304
- email: office@scoalamobila.ro
 

 

Fondurile adunate în urma donațiilor pentru Atelierele Motivaționale vor fi reinvestite în proiectul Școala Mobilă, care are ca scop sprijinirea socială și educațională a copiilor aflați în dificultate.