,

 

Reportaj difuzat in cadrul emisiunii "România te iubesc" a postului de televiziune PRO TV

Şcoala Mobilă este un instrument educaţional  conceput pentru copiii neşcolarizaţi / cu risc de abandon şcolar. Acest instrument este adaptat atât  tehnic cât şi pedagogic la realitatea copiilor cu dificultăţi şcolare, iar scopul principal este de a oferi servicii educaţionale stradale.

Şcoala Mobilă este construită pe un sistem cu 4 roţi, care permite lucrătorilor stradali să o transporte cu uşurinţă în diferite zone ale oraşului. Şcoala Mobilă este  formată dintr-o serie de 5 table conectate între ele, care se pliază ajungând de la o dimensiune de jumătate de metru la  6 metri lungime. De aceste table se   ataşează  planşe magnetice structurate pe diferite domenii: drepturile copilului, literatură, matematică, vocabular, educaţie pentru sănătate, terapie creativă, prevenire consum droguri, prevenire prostituţie, prevenire HIV / SIDA. Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi deţine în prezent peste 300 de materiale educaţionale care pot fi ataşate Şcolii Mobile. 

 

Scopul Şcolii Mobile este de a reda încrederea copiilor şi a familiilor în reuşita socială şi personală prin intermediul educaţiei. Activităţile educaţionale stradale sunt primul pas în procesul de reintegrare sau integrare şcolară a copiilor, contribuind la diminuarea lacunelor educaţionale şi la creşterea stimei de sine a copiilor care au înregistrat eşec şcolar repetat. Conceptul şcolii mobile se  bazează pe principiul: dacă tu nu poţi veni la şcoală, vine şcoala la tine.

Importanţa desfăşurării unui astfel de proiect la nivelul comunităţilor defavorizate, constă nu numai în a învăţa copii să citească, să scrie sau să numere. Ca rezultat al umilinţelor, abuzurilor, violenţei, înfometării şi bolilor repetate cu care se confruntă în mod obişnuit, mulţi copii aflaţi în dificultate au o stimă de sine scăzută şi o imagine de sine negativă. Cu toate acestea, stima de sine joacă un rol principal în procesul de reabilitare şi reintegrare socială. Filosofia Şcolii Mobile constă în a identifica talentele şi calităţile copiilor, creând un mediu constructiv şi pozitiv, propice dobândirii stimei de sine şi respectului de sine. Activităţile sunt concepute pentru a menţine viu interesul copiilor, dar în acelaşi timp, sunt configurate să faciliteze dobândirea anumitor deprinderi şi informaţii care-i vor ajuta în integrarea socială şi şcolară.

 

Aplicatie online - Scoala Mobila

 

Şcoala Mobilă presupune o adaptare a procesului educaţional la realitatea copiilor din comunităţile defavorizate, precum şi o modalitate de a creşte eficienţa intervenţiei sociale.

Implementarea acestui proiect în România a fost posibilă cu sprijinul Organizaţiei Mobile School Belgia.

 

Clip realizat de Bart Van Bambost în cadrul unui training cu manageri de top din cadrul companiei NIKE

 

 

 
 
 
Numar total vizitatori: 169640

Noutăți

DESCARCĂ REBUS FINANCIAR

6 premii de câte 1.000 lei

Trimiteți rebusul completat pe adresa email concurs@scoalamobila.ro

Mulţumim ExpressCredit pentru suportul oferit în amenajarea Centrului de Educaţie Incluzivă!
Cu sprijinul lor, peste 100 de copii aflaţi în dificultate pot beneficia de condiţii mai bune pentru desfăşurarea activităţilor de integrare socială şi recuperare şcolară.

Vezi Comunicatul de presă.

Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi intenţionează să atribuie un contract de achiziție bunuri pentru amenajarea Centrului de Educație Incluzivă pentru 120 de copii aflați în dificultate.
Descărcați cererea de ofertă în format word sau pdf.

Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi intenţionează să atribuie un contract de execuție lucrări  pentru amenajarea Centrului de Educație Incluzivă pentru 120 de copii aflați în dificultate.

Colegul nostru, Crăciun Andrei, vorbește despre serviciile oferite de Asociația Salvați Copiii Iași, în cadrul emisiunii Impact, difuzată la TVR 3

Despre competiția sportivă organizată în cadrul proiectului Școala Mobilă Interetnică, la DIGI 24

Școala Mobilă Interetnică la Digi24, Iași

Mediatorul școlar, salvatorul copiilor - Emisiunea Recrutat în Iași

Proiectul Servicii sociale inovative pentru comunitățile rurale izolate din Regiunea Nord-Est la Iași TV Life

Colegul nostru, Liviu Măgurianu, vorbind despre abandonul școlar în contextul actual, la emisiunea Recrutat în Iași de la DIGI 24

Colegul nostru, Liviu Măgurianu, vorbind despre drepturile copilului, dincolo de teorie, la emisiunea Vocile Iașului de la DIGI 24